Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Μάλμε, Σουηδία

Το Μάλμε απέχει μόλις μισή ώρα με το τρένο από Κοπεγχάγη, δίνοντάς σας κίνητρο για ένα σκανδιναβικό ταξιδιωτικό double bill. Η γέφυρα Øresund, που ενώνει τις δύο πόλεις, είναι από μόνη της αξιοθέατο. Σε ένα σημείο μετατρέπεται σε υποθαλάσσια σήραγγα και “βουτά” κάτω από το νερό, δημιουργώντας ένα φανταστικό οπτικό εφέ. Η γνωριμία σας με το Μάλμε θα ξεκινήσει στην παλιά πόλη Gamla Väster. Εδώ θα δείτε τον ναό του Αγίου Πέτρου και θα κάνετε ένα “Fika”, το σουηδικό “χαρούμενο διάλειμμα” για καφέ και γλυκά στην πλατεία Lilla Torg. Στο στριφογυριστό Turning Torso, ένα κτίριο με ξεχωριστή φουτουριστική αρχιτεκτονική, θα βγάλετε τον φωτογράφο που κρύβετε μέσα σας. Μόλις 10 λεπτά από τον κεντρικό σταθμό, το Μουσείο Αηδιαστικών Φαγητών θα προκαλέσει τις αισθήσεις σας. Τέλος, ζήστε την απόλυτη εμπειρία του Μάλμε, βουτώντας στα παγωμένα νερά των υπαίθριων λουτρών Ribersborgs Kallbadhus.







Τρέντο, Ιταλία

Ένα απ’ τα πιο ψαγμένα ταξίδια στην Ευρώπη, το Τρέντο στο Νότιο Τυρόλο είναι μια πόλη σε θέση στρατηγική, στον δρόμο που ανηφορίζει από τη λίμνη Γκάρντα προς τους Δολομίτες. Όμως δεν είναι για να το προσπεράσετε έτσι απλά. Δυνατή αρχή θα κάνετε στο τελεφερίκ Funivia, που θα σας περάσει πάνω από τον ποταμό Αδίγη και θα σας ανεβάσει στο απέναντι βουνό. Η μαγευτική θέα και οι εκπληκτικές φωτογραφίες που θα τραβήξετε, κάνουν τα 5€ που θα δώσετε να αξίζουν και με το παραπάνω. Κατεβαίνοντας θα περιπλανηθείτε γύρω από την πλατεία Ντουόμο, τον Καθεδρικό του Αγίου Βιργιλίου και το Επισκοπιανό Μουσείο, με τις σπάνιες φλαμανδικές ταπισερί. Ο γαλήνιος πεζόδρομος Cristoforo Madruzzo θα σας βγάλει στο εκπληκτικό Παλάτσο ντέλε Άλμπερε, που στέκεται στη μέση του γκαζόν με μόνη του συντροφιά ένα κτίσμα από το μέλλον. Πρόκειται για το MUSE, ένα ντιζαϊνάτο μουσείο επιστήμης για όλη την οικογένεια. Το ιστορικό Παλάτσο του 16ου αιώνα με το σύγχρονο MUSE στο ίδιο κάδρο δημιουργούν μια εικόνα αντιθετική που μαγνητίζει.








Μάλμε, Σουηδία

Το  Μάλμε  απέχει μόλις μισή ώρα με το τρένο από  Κοπεγχάγη , δίνοντάς σας κίνητρο για ένα σκανδιναβικό ταξιδιωτικό double bill.  Η γέφυρα  ...